Daj si šalát !

Autor: Pavol Štulajter | 23.3.2011 o 16:59 | (upravené 23.3.2011 o 17:11) Karma článku: 7,23 | Prečítané:  1482x

 Ešte zo študentských čias mám rád šaláty. Treska, vlašský, parížsky, vajíčkový, feferónový... Kedysi, kým nedošli zo západu "maxi-žemle" plnené všeličím, nazývané hamburger, či "horúci pes", patrilo toto jedlo spolu s čerstvými rožkami ku kráľovskému "fast foodu". Chutné, ako doma urobené ! Skúsili ste v dobe supermarketov niečo podobné zjesť ?!  

 Nuž ja áno, lebo dobrý dojem z minulosti pretrváva a hlad si tiež nevyberá miesto ani čas. Tak feferónový na dochutenie tresky, 15 dkg, so štyrmi rožkami ! Tie pečivá sú čoraz menšie a drahšie a ani dvojnásobné počty nenahradia pôvodné. Šalát som od hladu šupol do seba, ako voľakedy, ale po prvej lyžičke bolo jasné, že žijem v inej dobe... Kyslí od octu, riedky od vody, blato a piliny ! Radšej neskúšajte v supermarkete "K..."

 Tak mi postupne, ešte pred hnačkou, dochádzalo : "...veď v roku 2002 som sa zaúčal v "K...", ako budúci manažér na príjme. A tá zvädnutá zelenina, majonézy, vajcia, syry, mäso, na hranici trvácnosti... Takmer nič sa nevyhadzovalo a výrobky ako tlačenka, klobásy, šaláty, boli z vlastného mäsokombinátu... Vždy čerstvé !"

 A tiež ma napadá, veď práve v tej dobe bol riaditeľom "K..." aj súčasný minister Galko. Tie šaláty stoja za "hou" nebodaj už odvtedy...Špekulácia. Nič už nie je ako bývalo, ani elektrika ! Šalát si tam už nedám !

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Prišli sme o tretinu sestier a nové neprichádzajú

Aby sme mali viac sestier, treba im zvýšiť platy, rozšíriť kompetencie a umožniť im pracovať aj na skrátený úväzok, tvrdia experti.

KOMENTÁRE

Táto krajina nie je pre chorých

Hádzať vinu na personál je často hľadaním nesprávneho vinníka.

TECH

Archeológ: Je to prvýkrát, čo Slováci skúmajú čosi také významné

Vedci očakávajú zásadné objavy, tvrdí Drahoslav Hulínek.


Už ste čítali?